Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kinderen en Overgewicht. Niet langer laten bij dromen, het moet worden voorkomen.  
 
Hoewel je zou denken dat er hier genoeg bewegingsruimte is, kampen ook Drentse kinderen en jongeren met overgewicht, net als overal in het land. De PvdA is daarom voorstander van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Henk Zwiep, lijsttrekker PvdA Borger-Odoorn is er hartstikke trots op, dat vanaf 14 maart álle Drentse gemeenten echte JOGG- gemeenten zijn geworden. Henk zette eerder al de handtekening onder het PvdA actieplan om in onze  gemeente te zorgen voor gezonde scholen.

Onder de regie van de gemeente werken scholen, huisartsen, woningbouwverenigingen en bijvoorbeeld beurtschippers samen om kinderen in beweging te krijgen en ongezond eetgedrag tegen te gaan.

JOGG richt zich vooral op de wijken en buurten waar het percentage kinderen en jongeren met overgewicht het hoogst is. Ouders zijn en worden actief betrokken, want zonder samenwerken met thuis lukt het niet!

Onze scholen zijn straks rookvrij, verkopen geen gefrituurde snacks of energierijke drankjes en hebben aandacht voor sport en bewegen.

Nu is de volgende stap een feit: heel Drenthe zet een gezonde jeugd op de actielijst.

Henk Zwiep: "wij zijn al de beste fietsprovincie, daar hoort gezond gedrag en een gezond gewicht vanzelfsprekend bij!.”

De PvdA spreekt niet alleen haar zorgen uit over overgewicht bij kinderen, PvdA zorgt ook dat overgewicht voorkomen wordt. “ We moeten het GEWOON DOEN “, zegt Henk.