Voor een Sociaal Nederland Samenwerken aan een Solidaire Toekomst

Uw hond en U bent in goede handen bij hondenschool het KNON te Borger

Knon Hondenschool Borger

Jl. 26 juni heeft een delegatie van de PvdA Borger-Odoorn een bezoek gebracht aan het trainingscentrum van de hondenschool KNON (Kringgroep Noord Oost Nederland) te Borger. De aanleiding was Anneke Evert uit Drouwen die eerder dit jaar door de inwoners van de Gemeente Borger-Odoorn was verkozen tot topvrijwilliger van het jaar 2014, een jaarlijkse activiteit van de lokale PvdA. Anneke is de spin in het web bij de KNON, daarnaast traint ze  honden en is ook actief bij de Reddingshonden Groep Drenthe.

De hondenschool is opgericht in 1990 en bestaat a.s. 25 oktober dus 25 jaar.  Zij is gesitueerd op de voormalige vuilstortplaats aan de Boslandenweg / Bronnegerstraat en draait volledig op vrijwilligers; de instructeurs beschikken allen over landelijk erkende certificaten en worden planmatig her- en bijgeschoold.

De school is gespecialiseerd in de Hollandse herders maar  is ook toegankelijk voor andere rassen of rasloze honden. Het cursusaanbod is afgestemd op puppies, pups, jonge honden en gevorderden.

Het doel van de cursussen is de mentale en fysieke capaciteiten van de hond te ontwikkelen door het zo veel benutten en stimuleren van de mogelijkheden van zowel de hond als de baas, en dat op een speelse manier. Daarbij is niet alleen gehoorzaamheid van belang maar evenzeer sociaal en maatschappelijk aanvaardbaar gedrag; alles is erop gericht om uiteindelijk een hond-baas combinatie van een verkeerszekere niveau te bereiken.

Er worden ook cursussen gegeven voor het bekwamen in behendigheid, speuren en redden. 

Het KNON is geen commerciële instelling echter wordt wel professioneel geleid. Door de hoge kwaliteitsniveau van het gebodene heeft de school landelijke bekendheid verworven en het maken van reclame is dan ook niet meer nodig. Mensen komen met hun hond van heinde en ver; ze verblijven voor het volgen van een cursus, niet zelden op een camping in de omgeving.

De cursusgelden zijn relatief laag, des te verwonderlijker dat het KNON zonder gemeentelijke subsidie in staat is geweest op een eigen kracht zo’n uitstekende accommodatie en entourage neer te zetten, te onderhouden en tegelijkertijd ook nog steeds uit te breiden. Huur voor de grond wordt weliswaar niet betaald maar alle andere woonlasten zoals ‘Waterschap’ geld e.d. wel.

De school houdt zich ook bezig met  duurzaamheid; dit blijkt o.a. uit het gebruik van een ecologisch verantwoorde WC .      

Tot slot, petje af voor wat Anneke Evert samen met al die vrijwilligers tot stand heeft gebracht plus bedankt voor de cake, koffie / thee en plezierige rondleiding 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

Menno Hilverts

Social Blogger / Fotograaf

Geïnteresseerd in alles wat het welzijn van mensen in alle fasen van hun leven verbetert c.q. bedreigt.

M . J . W . Hilverts

Sponsor

Website nodig?
Hilkon helpt u graag

Categorieën